mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Németh Krisztián lett a Roda házi gólkirálya

A karácsonyi szünetben edzőt váltott a Roda JC. Németh Krisztián csapata a 15. helyen áll a holland bajnokságban, és mindössze három pont választja el a kiesőhelytől. A klub vezetői úgy érezték, lépniük kell, az ünnepek időszakában elköszöntek Ruud Brood vezetőedzőtől és a helyére a Feyenoord egykori legendás csatárát, Jon Dahl Tomassont nevezték ki, aki megfordult az olasz AC Milanban is, és 112 alkalommal lépett pályára a dán válogatottban.



 

nemeth_7


A magyar válogatott támadója az őszi szezonban a Roda kulcsembere volt, és a távozó vezetőedző egyik kedvence. A Rangadó.hu megkeresésére Németh Krisztián elmondta azt is, hogyan fogadta az edzőváltást, és Jon Dahl Tomasson érkezésének hírét.

– Igazából nem ismerem a munkásságát, de hallottuk, hogy egy nagyon tehetséges szakembernek tartják. A játékos-pályafutása önmagáért beszél, úgyhogy remélem, a csapat sikeres lesz vele – mondta Németh Krisztián.

December 22-én a Roda az Ajax csapatát fogadta az őszi szezon utolsó bajnoki mérkőzésen. Válogatott támadónk sérülten is vállalta a játékot, de a 33. percben le kellett cserélni.

– Szerencsére már nincs semmi bajom, jól vagyok, így ez a sérülés már nem fog hátráltatni, amikor visszatérek Hollandiába – folytatta a Roda házi gólkirálya, aki hét találata mellett hat gólpasszt is adott már az idei szezonban.

Karácsony előtt a Győr bajnokcsapatának trénerét, Pintér Attilát nevezték ki a válogatott élére, erről is megkérdeztük Németh Krisztiánt.

– Természetesen meglepett a kinevezése, de szerintem bárkit neveztek volna ki, az ugyanúgy meglepetés lett volna mindenkinek. Nagyon remélem, hogy sikeres lesz a kapitány. Nekünk csak arra kell koncentrálnunk, hogy kijussunk a következő Európa-bajnokságra – mondta a győri születésű játékos, aki szeptemberben, Észtország ellen megszerezte első gólját a nemzeti csapatban.

Németh idén tavasszal kihagyott néhány mérkőzést sérülés miatt, de ősszel már a Roda kulcsemberének számított, és meghálálta a közelmúltban menesztett vezetőedző bizalmát.

– A kétezer-tizenhármas év második fele nagyon jól sikerült, míg az első felét a sérülések miatt inkább elfelejteném, de mindent összevetve pozitívan gondolok vissza az idei esztendőre. Konkrét célok nincsenek kitűzve, de remélem, hogy kétezer-tizennégy úgy fog folytatódni, ahogy az idei év véget ért – zárta a beszélgetést a Roda csatára, aki a jövő héten ünnepli 25. születésnapját.



Feleki Attila: Szó sincs az orvosi költségek befagyasztásáról Ez volt 2013 - mérlegen az utánpótlás-válogatottak