mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hajszán Gyula:észbontó

Csütörtökön délelőtt kiderült, hogy a győri bajnokcsapat vezetőedzője, Pintér Attila váltja a magyar válogatott kispadján. Na de mit szólnak ehhez a Győri ETO-hoz ezer szállal kötődő egykori kiváló labdarúgók?Hajszán Gyula - a földön ülve ünnepli az Üllői úton lőtt gólját - két időszakban, összesen 13 évig játszott a Rába színeiben, tagja volt a győriek legsikeresebb csapatának: kétszeres bajnoknak és ezüstérmesnek, valamint egyszeres bronzérmesnek mondhatja magát.
 

Hajszán észbontónak találja Pintér Kinevezését.
– Nem akarok senkit megsérteni, de ezt egy viccnek tartom – kezdte Hajszán Gyula. – Én az egészet egy kicsit politikus-szemmel is néztem. Az MLSZ a kormány segítségével pumpálja a pénzt a magyar futballba, és jól is teszik, hiszen ezt kell csinálni, ha tömegesíteni akarnak. Ha gyerekeket akarnak a pályákra, akkor megfelelő körülményeket kell biztosítani, és szerintem maximálisan igazuk van, függetlenül attól, hogy kinek tetszik és kinek nem. De mondjon valaki egyetlen érvet amellett, hogy miért Pintér Attila lett a szövetségi kapitány! Mi ismerjük a győri tevékenységét... A győri szurkolók hetven százaléka azért nem ment ki a mérkőzésekre, mert ő volt a vezetőedző. Nem akarom jellemezni, hogy milyen edző. Nem ismerik el szakemberként és emberként sem, akkor mit várnak tőle szövetségi kapitányként? Megmondom őszintén, hogy észbontónak találom a kinevezését. Néhány nappal ezelőtt azt nyilatkoztam, hogy magyar szövetségi kapitányt szeretnék látni, de sajnos nevet nem tudtam rá mondani. Ma pedig hallottam ezeket a fejleményeket, és nem akarok senkit megbántani, de engem megdöbbentett.

Ha tudni szeretnéd, mit gondol Pintér Attila kinevezéséről a másik győri kedvenc, Hannich Péter, ide kattintva elolvashatod a véleményét.Huszti Szabolcs: Így sem! Szalai László: A cél érdekében felvállalom a konfliktusokat is