mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ki fog játszani egy Fradi-Újpest öregfiúk meccsen – 15 év múlva

A múlt héten a Ferencváros öregfiúk csapata 2-1-re legyőzte az Újpest öregfiúk csapatát. Nem, nem őrültem meg, nem nosztalgiázni akarok, csupán elgondolkoztam, 10-15 év múlva kiknek fogunk tapsolni egy ilyen mérkőzésen.




Igazi presztízsmeccset láthattak azok, akik kilátogattak az Újpest-Ferencváros öregfiúk meccsre (Fotó:ujpestfc.hu)
A múlt nagy játékosai mindig vonzották a nézőket, egy-egy öregfiúk mérkőzésen több szurkoló összejön, mint néhány NB I-es mérkőzésen.
Máig emlékszem, amikor nagyon-nagyon fiatalon állandó vendég voltam a Magyar Kábel mérkőzésein, ahol Ebedli, Jancsika, Törőcsik vagy épp Bánki kergette a labdát, túl a negyvenen. De nemcsak én álltam a korlát mellett, és néztem tátott szájjal a játékosokat, igazi társadalmi élet volt a meccsek után, ahol a magyar labdarúgás színe-java megjelent.

Múlt héten Újpesten az Újpest a Szűcs – Kiskapusi, Sebők, Tamási, Szlezák – Fehér, Szanyó, Víg – Herczeg, Kovács Z., Zombori , míg a Ferencváros a Végh Z. – Szűcs M., Dragóner, Milovanovics, Keller – Holló R., Lipcsei, Nyilas E., Szekeres – Horváth P., Wukovics (Csereként pályára lépett: Kuntic, Szeiler, Lászka) összeállításban lépet pályára. Wukovics a mérkőzése után azt mondta, ha ezek közül a játékosok közül páran még az NB I-ben játszanának, akkor magasabb lenne a honi élvonal színvonala.

Most abba ne menjünk bele, hogy ez mennyire fedi a valóságot, sokkal inkább azon gondolkoztam el, vajon hogy fog kinézni a két legendás klub öregfiúk csapata…..15 év múlva.

Mert azt kötve hiszem, hogy zöld-fehérben majd Somalia, Csukics, Mateos, Bönig, Jenner Gerzson, Leonardo vagy épp Dialló, míg a másik oldalon Ngawa, Ligot, Juanan, Eninful, Sztaniszavljevics, Suljic, Szankovicc vagy Tshibuabua játszik majd.

Így nézhet majd ki Somalia 15 év múlva Fradi-mezben
- persze, azt nehezen hiszem,
hogy a játékos akkor még Magyarországon játszik majd
Márpedig napjainkban nagyjából ők alkotják a két csapatot.
Többször, több aspektusból megközelítették már, miért baj az, hogy sokadrangú légiósok szerepelnek a csapatokban.
Én most egy új oldalról közelítem meg a kérdést.

Ezekre a külföldiekre Újpesten már most sem kíváncsi senki, és a Fradinál is kezdik belátni a szurkolók, hogy Moniz sem varázsló, na meg azt, hogyha Moniznak és a felsorolt légiósoknak (és a kihagyottaknak is) nem ugyanaz a menedzseriroda intézné az ügyeit, bizony sosem kerültek volna az Üllői útra.

Viszont nem, vagy csak nagyon kevés olyan magyar fiatal kerül be a csapatba, akire a mostani gyerekek felnézhetnek, és akik kedvéért még 15 év múlva is kimennének a pályára.
Hacsak egy öregfiúk meccsre is.

Fehér György



Négy perc alatt épül fel a Loki-stadion Isten éltesse Sándor Csikart!