mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tippszmiksz Csabi továbbra is járhat a Kaposvár meccseire - sőt, kritizálhat is

A hétvégi, Kaposvár-MTK mérkőzésen a biztonsági emberek kivezették a stadionból a csapat országszerte jól ismert törzsszurkolóját, Orbán "Tippszmiksz Csabit", mert elmondta a véleményét a csapatról. Mára kiderült, Kaposváron nem a győri módit követik, nem tiltják ki a szurkolót, sőt, a véleményét is elmondhatja, de csak ott, ahova a jegye szól.

csa


- Egy építőipari cégnél dolgozom segédmunkásként, az utolsó forintjaimon vettem meg a belépőjegyet, és tettem meg a fiúk győzelmét. Aztán a zuhogó esőben állok és buzdítom a Rákóczit. A csapatomat. Félidőben, null-kettőről várjuk a folytatást, kieső helyről. Bevallom, igen, elég ideges lettem. Valóban, a kispad környékére mentem és beolvastam a vezetőedzőnek. A csapat egész éves teljesítménye elkeserítő, és az a véleményem, hogy az eredménytelenségben Prukner László is benne van vastagon. Ennek ellenére nem hiányzok egy meccsről sem. Dühös lettem, és odakiabáltam az edzőnek, hogy ugyanazt műveli a kaposvári együttessel, mint azt a kiesett zalaegerszegi gárdával is tette. Neki tulajdonképpen a kritikát is bírnia kell! Nekem meg ami, szívemen, a számon; ez talán engedtessék meg nekem! A Rákóczit pedig őszintén szeretem, ezt mindenki tudja rólam. Ha most ezért kitiltanak, akkor kitiltanak! - mondta a szurkoló a KaposPontnak adott telefoninterjúban.

Sokan már tudni vélték, a videomegosztón híressé vált szurkolót kitiltják a stadionból, de úgy néz ki, Kaposváron ennél okosabb emberek vezetik a klubok, és nem szeretnék, ha ezért negatív megítélés alá esne a klub.

– Természetesen bármelyik szurkoló elmondhatja a véleményét, de az illető nem ott tette meg, ahová a jegye szólt. A szurkoló, akit később kivezettek a stadionból, átmászott a VIP-szektor kerítésén, és útszéli stílusban fogalmazta meg kritikáját, ami ebben a formában egyáltalán nem megengedhető. Sajnálatos az eset, de az egyesület a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet. Természetesen minden egyes szurkolóra szüksége van a csapatnak, nincs arról szó, hogy Csabát kitiltottuk volna a stadionból – mondta Illés János ügyvezető a rakoczifc.hu-n

 



Kik is voltak valójában az angolverők? Elmezavar