mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kozmát nevetséges indokkal rúgták ki, bepereli az ÚjpestetMinden valószínűség szerint bírósághoz fordul Kozma István, az Újpest FC volt vezetőedzője, mivel munkaügyi szempontból elfogadható indok nélkül menesztette pozíciójából a klub vezetése - írja a hlsz.hu. A portál beszámolója szerint indoklás gyanánt mindössze annyit mondtak szóban a szakembernek, hogy "nem készítette fel jól a csapatot".


Miután az Újpest kiesőhelyre süllyedt a Győri ETO ellen elszenvedett vereséggel, Marc Leliévre lemondott posztjáról, edzőtársa, Kozma István ellenben nem önszántából távozott a kispadról.

A hlsz.hu beszámolója szerint Nebojsa Vignjevic érkezésével a vezetők először videóelemzői pozícióba helyezték át a trénert, ez a helyzet azonban csak néhány óráig tartott, később (még aznap este) "minden munkaügyi szempontból elfogadható" indok nélkül menesztették.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének honlapja hozzáteszi, szóban annyit közöltek Kozmával, hogy "nem készítette fel jól a csapatot", a kirúgott szakember pedig a körülmények miatt minden valószínűség szerint bíróságon próbál meg érvényt szerezni az igazának.

A menesztés indoka mindenekelőtt a trénernek szerződése alapján esetleg járó végkielégítés szempontjából fontos.Megvan Egervári értékelése Látogatás a Fradi-stadionba