mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Pécsre jöhet a West Ham United

A PMFC-Matias és a pécsi székhelyű Szemem Fénye Alapítvány között az elmúlt időszakban intenzív kapcsolat alakult ki, amely november 9-től, a Diósgyőr elleni mérkőzéstől kezdve tovább szélesedik, ugyanis a Dóri Ház logója rákerül az NB I-es csapat mezére – hangzott el az együttműködésről szóló keddi sajtótájékoztatón, melyen az is kiderült, hogy a klub egy jótékonysági mérkőzés erejéig a városba csábítaná az egyik Premier League-ben szereplő csapatot.


Ennek kapcsán a klub szeretné megszervezni a Premier League-ben szereplő West Ham United jótékony célú pécsi vendégjátékát, mivel a londoni csapat ugyanúgy hospice házat támogat, mint a PMFC-Matias.

A Szemem Fénye Alapítvány három esztendeje működteti a Dóri Házat, amely Magyarország első gyermek hospice háza. Gyura Barbara, az alapítvány elnöke elmondta, hogy a 2010-ben létrehozott, gyógyíthatatlan gyermekeket fogadó Dóri Ház nem elfekvő intézet, nem szomorú ház, hanem az életigenlés háza, amelynek közösségteremtő ereje van.

A sajtótájékoztató végén Gyura Barbara és Halász Gábor klubigazgató írta alá az együttműködésről szóló szerződést.



Mészöly: Szalai Ádám magáról állított ki bizonyítványt! Amikor a "beszari" játékvezető üt egyet a féltérden lévő csapatba